Idrotta hemma med eget hemmagym

Visst är det roligt att idrotta tillsammans med andra, men för att spara tid och verkligen få träningen att bli av kan det vara smart att ha ett hemmagym. Så att du garanterat kan träna musklerna och förbättra konditionen även under årets mörkaste dagar.

Skaffa hemmagym

Det finns många fördelar med att ha ett hemmagym. Först och främst underlättar det om du har långt till sporthallen, gymmet, inte gillar att gå på gym eller inte har tid att idrotta. För det andra sparar du in en massa tid. Det tar två minuter att byta om, gå till ditt hemmagym, träna och sedan duscha. Du kan även göra miniträningspass som inte ens kräver en dusch efteråt. Ordet hemmagym är brett: viktskivor, power rack, bänkpress, roddmaskin, kettlebells, ryggsträckare och sedan alla tillbehör. Du hittar allt du behöver för ditt hemmagym på Gorilla Sports som också har träningsmattor som du kan lägga under din crosstrainer eller bänkpress för att skydda golvet.

Kom igång med hemmaträningen

Det är roligt att beställa träningsredskap och kläder, men det viktiga är ju att faktiskt använda dem. För att komma igång är det smart om du skapar en träningshörna eller har ett träningsrum i källaren. Ha gärna en träningsmatta eller träningsgolv som underlag för att skydda ditt golv. Det är också skönare att träna på en träningsmatta. Sedan är det viktigt att du planerar in din träning. Besluta dig för att du ska träna i ditt hemmagym två-tre gånger i veckan och skriv in passen i almanackan. Det är smart att också kunna göra något annat medan du tränar, som att se på film eller lyssna på en ljudbok. Ett tips är att du bara får titta på Netflix eller lyssna på en riktigt bra ljudbok när du tränar. Då kommer du att längta efter att få träna och även träna lite extra. Du kan även planera in mindre pass som bara hjälper dig att hålla igång, som att lyfta vikter medan du väntar på att lasagnen ska bli klar i ugnen.

Kombinera idrott med hemmagymmet

Det absolut bästa är att kombinera hemmagymmet med att idrotta tillsammans med andra. Det är en speciell känsla att spela fotboll, gå på Friskis & Svettis eller idrotta på något annat sätt i grupp. Att idrotta tillsammans med andra handlar inte bara om att fysiskt röra på sig, utan om gemenskap och att må bra mentalt. Det som är så bra med ett hemmagym är att du kan träna andra delar av kroppen som inte blir tränad när du idrottar i grupp. Om du brukar löpträna tillsammans med andra är det klokt att köpa redskap för att kunna träna armar och rygg hemma. Om du däremot brukar träna på gymmet, så är det smart att du har en crosstrainer som du kan träna konditionen på hemma i bostaden.

En stor fördel med hemmagym är att du kan träna under den kallaste delen av året. Ibland kan det kännas motigt att gå iväg till en idrottsträning i januari. Då tränar du hemma istället. Detsamma gäller sommartid då många idrottsanläggningar håller stängt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *