Klassiska idrotter i Sverige

Det svenska idrottandet har en lång och fin historia. Men vilka är de mest klassiska idrotterna som har utövats och utövas just nu ni Sverige?

Traditionella och klassiska sporter i Sverige

Det finns många exempel på klassiska idrotter i Sverige. Om vi ska gå in på de traditionella sporterna i världen kommer ishockey, fotboll, tennis och golf vara några av dessa. Det här är nämligen de sporterna som är bland de allra äldsta i Sverige. Det råkar även vara fyra av de idrotter som Sverige som idrottsnation har presterat bäst på. Enligt Sportbladet är fotboll den sport som flest svenskar utövar mest, men ishockeyn har man presterat bäst på. Både när det gäller individuell och lagnivå.

I Sverige finns det dock ett antal andra stora idrotter. Innebandy brukar ibland ses som en av dessa. Till exempel eftersom Sverige är det klart bästa landet på den här sporten. Det finns egentligen bara ett land som kan utmana, och det är Finland. Annars är olika typer av grenar inom friidrott samt skidsport något som svenskarna är bra på. Inte minst tack vare det mycket fördelaktiga vädret som finns i Sverige för den typen av idrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *