Världens mest kända idrotter

Det finns tusentals olika sporter där ute i världen. Alla är dock inte lika populära. Vilken är då den mest omtyckta av de alla?

Hitta världens mest kända sport

Att ta reda på vilken idrott i världen som är den populära i den stora världen kan vara ganska svårt. Bland annat eftersom varje land har olika intressen. Det kan inte minst tydas mellan de olika kontinenterna.

I Sydamerika är fotbollen till exempel störst, även om polo, handboll, basket och baseboll har sina fans. I Nordamerika ser det dock annorlunda ut. I Mexiko är fotbollen klart störst, i USA är den amerikanska fotbollen giganten och i Kannada är ishockeyn en klar favorit bland medborgarna. I Kuba är istället baseboll landets nationalsport.

Det innebär att populära sporter förstås får anpassas beroende på geografi. Samtidigt är dock fotbollen den sport som globalt sett lockar flest utövare och tittare. Ishockeyn, basketen och amerikansk fotboll tillsammans med en rad andra idrotter ligger också väldigt bra till. Men hur mycket man än vrider och vänder på det så är det svårt att komma undan det enkla faktum att fotbollen är världens största idrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *