Världens mest utövade sporter

Stora idrotter finns det gott om i världen. Men mycket beror också på var någonstans man väljer att göra undersökningen.

Flitigt utövade idrotter ute i världen

Beroende på om man räknar i Kina, som har flera växande idrotter , så får man troligtvis helt andra svar i Sverige eller Argentina. Men om man tittar totalt sett till antalet utövare och tittare på en idrott så finns det åtminstone en klar vinnare: och det är fotbollen.

Trots att det finns gott om olika idrotter över hela världen så har fotbollen på ett relativt överlägset sett lyckats ta sig in i mångas hjärtan. Det finns dock ett antal idrotter som försöker utmana. Volleyboll är en sport som ofta går under radarn. Den framstår troligtvis inte som den största idrotten i något land, men faktum är att den är oerhört stor, och utövas i praktiskt taget varje land i världen. Många ungdomar spelar även volleyboll.

Annars är ishockey också en stor sport, och det är extra imponerande. Det finns – logiskt sett – inte potential att bli en världssport i storlek med fotboll. Flera kontinenter har inte möjligheten att kunna etablera ishockey som i Nordamerika eller delar av Europa. Men trots det finns det miljontals utövare i världen.

Ska man även gå in på kända sporter bör friidrott komma in i bilden. Det är förvisso ett samlingsnamn för flera olika grenar, men de här grenarna tillhör dessutom idrotter som är bland de klart äldsta i världen. Flera av dem ett antal tusen år gamla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *